zondag 27 januari 2013

Armoedeverslag 2010-2011.

Jongeren in armoede extra kwetsbaar bij intrede op arbeidsmarkt.
Uit het jongste verslag van het Steunpunt Armoedebestrijding kan men concluderen dat opleidingen als deeltijds werken en werkplekleren een opstap dienen te zijn naar een volwaardige job. Dit is de enige mogelijkheid dat mensen in armoede uit hun vicieuze cirkel geraken. In plaats van terecht te komen in jobs van korte duur moeten de verschillende systemen in deeltijds onderwijs de mogelijkheid bieden om een certificaat te behalen. daarnaast moeten ondernemingen en overheid deze certificaten op de arbeidsmarkt voldoende valoriseren zodat er toegang is tot verdere opleidingen en aan andere loonvoorwaarden te kunnen werken.

1 opmerking:

  1. Feedback van vorige keer is nog niet echt verwerkt. je verzamelt wel goede bronnen maar er is onvoldoende bronverwerking, geen echte antwoorden op je leervragen.

    verplichte bronnen zijn nog niet volledig?
    levende bron?
    bronverwerking?
    logboek?
    te weinig echt onderzoek? meer bronnen verzamelen en vooral uitdiepen in functie van je leervragen. je moet 75 SBU presteren? daar kom je op dit moment totaal nog niet aan. kan je me laten weten hoe je gaat verder werken? wat is je timing?

    BeantwoordenVerwijderen